05 juli 2023: Update

Het is lang geleden sinds we iets geplaatst hebben. Dit heeft te maken met chronisch tijdgebrek. De laatste berichten waren van 2020, toen wij bezig waren met de voorbereidingen om een geleidehondenschool te openen in Duitsland. En dit is gelukt! Wij hebben ondertussen al meerdere blindengeleidehonden kunnen afleveren in Duitsland, en we zijn erg trots op het werk wat deze honden leveren. 

Op het gebied van hulphonden is alles ook veel drukker geworden dan voorheen. De laatste 3 jaren is de vraag naar een hulphond zo enorm gegroeid, dat we zelfs een cliëntenstop moesten invoeren. 

Wat betreft de sporthonden is er ook aardig wat gebeurd. Qwint heeft een nieuwe eigenaar gekregen, en John sport nu met Madox die wij kochten op leeftijd van 9 maanden. Ondertussen heeft hij alle examens er alweer op zitten (IGP-3 plus aangekeurd) en kan hij met de wedstrijden beginnen! 

Over Wocan hebben we heel droevig nieuws, want die is overleden op 5 jarige leeftijd. Hij kreeg midden in de nacht een maagkanteling, en de eerstvolgende kliniek die hem hieraan kon helpen was meer dan een uur rijden, wat erg lang is in deze noodsituatie. De opluchting was in de eerste instantie enorm groot toen hij de rit overleefde, en zelfs nog door de operatie heen kwam, maar de volgende dag wisten we al dat er iets niet oké was. Elke dag zaten we met hem in de kliniek, maar de vierde dag werd ons gezegd dat ze niets meer voor hem konden betekenen. We moesten afscheid nemen van onze zeer geliefde Wocan. 
We hebben enige tijd zonder rottweiler gezeten, maar uiteindelijk mistten we de aanwezigheid van een rottweiler zoveel dat we een nieuwe pup gezocht hebben. Na lang wachten werd ze dan geboren, onze Bullet. We genieten enorm van deze kleine dreumes! 

2020:  Blindengeleidehonden

Na jarenlange voorbereiding starten wij dit jaar met een nieuw en spannend project: het opleiden en afleveren van blindengeleidehonden! Uiteraard blijven wij ook gewoon doorgaan met de hulphonden. 

02 nov 2019: Examen

Qwint geslaagd voor IGP-2.

14 okt 2019: Nieuwe website

Welkom op onze vernieuwde website!

31 aug 2019: Examen 

Wocan geslaagd voor IGP-1.